Obeťou svojej horlivosti sa stal 39-ročný právnik Garry H. z Toronta, ktorý sa v budove Toronto Dominion Bank Tower pokúšal skupine študentov práv demonštrovať pevnosť okien. Jeho plece však prerazilo okennú tabulu a právnik skončil na dvore banky o 24 poschodí nižšie. Podľa polície Garry predtým demonštroval pevnosť okien úplne bez následkov.

Jasona Ackermana a Saru Rydmanovú, oboch vo veku 21 rokov, našli s nohami vystrčenými z vypusteného balóna, ktorý robil reklamu mestu LakeView na juhu Floridy. Predtým, ako zomreli pre nedostatok kyslíka, bolo z balóna údajne počuť piskľavé, nesúvislé chichotanie.
darwinova cena
Malé skútre sú v preplnených japonských mestách veľmi užitočné. Sú však určené iba pre jedného jazdca. Lenže mladí Japonci sa rozhodli vyskúšať jazdu hneď traja. Ani jeden z nich nemal papiere na šoférovanie, prilbu, alebo aspoň zdravý rozum. Ich frajerinu ukončil 52-ročný vodič, do ktorého auta narazili. Chlapci leteli vzduchom rýchlosťou 50 km/h a dvoch z nich ešte prešli protiidúce autá.

Mladík išiel v noci domov posilnený alkoholom aj drogami. Rozhodol sa vliezť do svojho vlastného bytu cez kuchynské okno. Mal málo priestoru, takže sa sunul hlavou dopredu, s ktorou skončil v drese pod oknom. Pri tom sa zasekol a nemohol ísť dnu ani von. Keď sa pokúšal vyslobodiť, zavadil o pákovú batériu a do drezu sa začala napúšťať horúca voda. Keď ho ráno našli utopeného, už sa nebolo ako dozvedieť, prečo tu vodu rýchlo nevypol, nevytiahol špunt z drezu, alebo prečo vlastne nešiel dverami, keď mal vo vrecku kľúče.

Angličania Kim a Paul odchádzali v noci z baru, keď si všimli, že hneď vedľa nesvieti pouličná lampa. Časť cesty bola úplne tmavá. Pretože sa už nevedeli ovládnuť, rozhodli sa pre sex priamo uprostred cesty. Svedok vypovedal, že dvojica ležala hneď vedľa stredovej čiary, bozkávala a maznala sa. Vzrušený párik bol varovaný hneď trikrát – okoloidúcim autom, autobusom aj chodcom. „V pohode“ znela mužova odpoveď a dievčenské chichotanie. O chvíľu neskôr sa ulicou rútil autobus, ktorý videl na ceste niečo, čo vyzeralo ako vrece s odpadkami, tak ani nebrzdil.

Muž z Houstonu si kúpil vlastný nadzemný bazén, tak ako mnoho jeho susedov. Vybral si miesto a bazén bol nainštalovaný nezávislým dodávateľom o niekoľko dní neskôr. Sám povedal, že bazén bol nainštalovaný "vynikajúco." O niekoľko týždňov neskôr si majiteľ užíval plávanie s kamarátmi počas osláv 4. Júla a pri tom hojne popíjali. V návale bubliniek do hlavy sa rozhodol vyliezť na strechu svojej terasy a skočiť do bazéna. Muž bol vysoký 180 cm a bazén mal iba 120 cm. Takže, keď skočil šipku, narazil hlavou o dno a nohy mu trčali von z bazéna. Ponor mu zlomil väz.

Tridsaťročný Joshua z Havaja sa pod rúškom tmy vybral ukradnúť konár z chráneného stromu koa, ktorého tvrdé drevo sa veľmi cení. Joshua nerezal pod sebou, ale priamo nad sebou - vetva mu rozbila hlavu a jeho telo našli ochrancovia poriadku na druhý deň stále na strome, v 7-metrovej výške.

Upiť sa k smrti nemusí byť dlhotrvajúci proces. Allan, 33-ročný IT-čkár, dokázal svojho súťaživého ducha pri pretekaní sa v pití alkoholických nápojov. Bar v istom hoteli v Sydney vyhlásil pijanskú súťaž, známu ako "Divoký Piatok", pri ktorej súťažiaci počas 100-minutoveho limitu získavajú body, od jedného bodu za pivo až po 8 bodov za tvrdú liehovinu. Allan zvíťazil so ziskom 236 bodov, čo mu zabezpečilo vražednú úroveň 3.53 promile alkoholu v krvi. Po niekoľkých výletoch na toaletu, sa Allan vrátil na miesto činu, kde sa chcel z opojenia vyspať, avšak zo spánku sa už neprebral. Súdny lekár odhadol, že po konzumácii 34 pív, 4 bourbonov a 17 panákov tequily počas 1 hodiny a 40 minút sa úroveň alkoholu v Allanovej krvi pohybovala medzi 4.1 až 4.3 promile, avšak potom, čo prestal piť, Allan niekoľkokrát zvracal. Cena, ktorú zaplatil Allan bola oveľa vyššia, než pokuta zodpovedajúca 13.000 US dolárom, ktoré musel zaplatiť hotel, za to, že zamestnanci baru nezasiahli.

darwinova cena
Rybár v Kyjeve utrpel úraz elektrickým prúdom, keď chytal ryby. 43-ročný muž zapojil káble do elektrickej siete vo svojom dome a voľné konce ponoril do rieky. Elektrický šok zabil ryby, ktoré potom vyplávali mŕtve na hladinu. Muž šiel pozbierať svoj úlovok, ale neodstránil vodiče, ktoré boli stále pod prúdom. Pri brodení riekou si privodil rovnakú smrť, akou zahynuli aj ryby.

Tiger zabil dvoch mladíkov v kalkatskej ZOO, ktorí sa ho pokúšali na znamenie nového roka ovenčiť girlandou. Keď mládenci preliezli prekážky a dostali sa do výbehu, šelma im dvoma mocnými ranami labou zlomila väzy a čiastočne ich skonzumovala.

34-ročný zlodej sa rozhodol ukradnúť ťažký motor z jedného nákladného auta v Alexandrii. Vymontovanie takéhoto motora by zvyčajne dalo zabrať trom chlapom a žeriavu. Tento prefíkanec sa však rozhodol, že to zvládne sám, tak, že motor nebude dvíhať do vzduchu, ale nechá ho spadnúť na zem. Vliezol pod kabínu a začal povoľovať skrutky. Motor samozrejme uvoľnil a ten mu spadol na tvár a rozmliaždil ho ako placku. Polícia predpokladá, že mal komplica, súdiac podľa kaluže zvratkov v neďalekých kríkoch.

Kanaďanka veľmi ironicky uspela v jej pokuse dostihnúť autobus v Quebecu. Vbehla do vyhradeného priestoru pre autobusy a pokúšala sa mávať na ten, ktorý odchádzal načas, ale bez nej. Ako sa pokúšala na seba čo najlepšie upozorniť, nevšimla si, že na jej mávanie sa otočil iný autobus. Na tento pohyb nijako nezareagovala a skončila pod jeho kolesami. Dievčine nepomohlo ani to, že blízko nehody bola aj zdravotná sestra.

Vypočítaví lupiči z Česka sa vybrali do opustenej kladenskej továrne za účelom nazbierania čo najviac kovov, ktoré bude možné speňažiť. Asi si pri ošiali kradnutia všetkého, čo im prišlo pod ruku, si nevšimli, že rozoberajú aj nosnú konštrukciu starej haly. Dvaja z nich to neprežili.

Silná búrka zničila newyorské elektrické rozvody a bez elektriny ostalo 17-tisíc domácnosti. Mieczyskaw Mil (64) býval v štvrti, v ktorej ostalo bez elektriny len 17 domácnosti, preto tu boli opravy naplánované medzi posledne z postihnutých oblasti. Po siedmich hodinách čakania, starého muža prešla trpezlivosť. Krátko po polnoci vyšiel von s brúskou a plastovými taškami na nohách. Postavil sa do mláky a pokúšal sa odrezať rozkývaný kábel, ktorým prechádzalo 4 800 voltov. Nanešťastie sa pošmykol a zamotal sa do rozvodu. Kým záchranári čakali na to, aby správca elektrickej siete vypol prúd, prechádzajúci vedením, Mil zomrel po niekoľkých silných zásahoch elektrickým prúdom. Podnikavého starčeka pritom pred jeho posledným počinom hasiči viac ráz odtiahli od visiaceho kábla do bezpečia, ale ten si nedal povedať. Jeho posledný trúfalý čin sa mu stal osudným.


Pozri si aj:

Categories: