Žiadna smrť nie je na smiech. Ale je dobré vedieť, čomu sa vyvarovať. Dnes pokračujeme výberom z nominácií na Darwinovu cenu.

Pytliakovi Marinovi sa podarilo skoliť statného jeleňa, stojaceho na skale nad nim. Strelec prišiel o život, okamžite po tom, ako mu zasiahnuté zviera padlo na hlavu.

Darwinova cenaAmeričan Matthew sa s priateľmi o tretej v noci sánkoval na penovom vankúši, keď narazil do stožiara lanovky a na mieste zomrel. Jeho provizórne sánky pritom pochádzali práve z dotyčného stožiara. Matthew z neho ukradol žltý penový vankúš, ktorý mal ochrániť lyžiarov v prípade nárazu.
Traja „inteligenti“ v Amerike chytili na golfovom ihrisku sysľa, odniesli ho do malej drevenej búdy, zavreli do debničky a nastriekali naňho tri spreje so zmrazovacou látkou. Keď syseľ stále žil, premýšľali, ako inak ho popraviť, k čomu si zapálili cigaretu. Búda plná výparov vybuchla a prežil iba syseľ.

Devätnásťročný mladík sa vydal pytliačiť do lesa. Aby ho lesníci nechytili, prilepil si na topánky ešte jedny podrážky, špičkou dozadu. Svojim trikom bol nadšený. Pri sledovaní svojho vynálezu sa zabudol pozerať pred seba. Spadol do skalnej škáry, kde sa vzpriečil. Policajní pátrači, ktorí boli povolaní, na jeho trik skočili a vo falošných stopách zablúdili. Mladíka našli, až keď zomrel.

Texasan, ktorý kvôli vážnej chorobe hrdla nemohol piť tak ako ostatní, začal požívať alkohol rektálne. Privádzalo mu to vraj rovnaké stavy, ako po klasickej konzumácii, teda opitosť. Takýto spôsob pitia sa však nevyplatil. Pri klasickom spôsobe nám telo „zahlási“, že má dosť, preto vraciame, či v horšom prípade môžeme odpadnúť. Tento muž požil análnym otvorom veľké množstvo alkoholu, navyše pri tom zaspal  a jeho telo veselo absorbovalo alkohol ďalej. Na druhý deň mal 4,7 promile alkoholu v krvi.

Michael pozoroval kamaráta, ktorý čistil svoje akvárium a pri tom si sťažoval na jednu z rýb, ktorá rýchlo rastie a požiera ostatné. Fiškus Michael ju s výkrikom "Tak jej urobíme to isté!" vzal a strčil do úst. Stále živá, trinásť centimetrová ryba, mu však uviazla v hrtane, a kým prišla pomoc, Michael sa udusil.

Dvaja poľovníci museli prejsť cez ľadovec. Jeden sa ale počas prechodu pošmykol a zletel doleu ľadom, pričom sa stratil z dohľadu druhého poľovníka. Ten naňho po chvíli zavolal či je v poriadku. Odpoveď znela "Áno, som ok". "Výborne, skrátim si cestu aj ja", povedal si druhý. Spustil sa teda za prvým... To ale robiť nemal. Keď sa totiž dostal na miesto, kde bol jeho parťák, zistil, že ten sa drží stromčeka, ktorý tam akoby zázrakom rástol. Ďalší už ale nerástol a náš vynaliezavý chytrák padol z výšky niekoľko desiatok metrov na skaly.

James Burns požiadal svojho priateľa , aby šoféroval jeho vozidlo na diaľnici , zatiaľ čo on visel pod nápravou a pokúšal sa zistiť , čo mu to v aute hrkoce. Jeho šaty sa však niekde zachytili a jeho priateľ ho už iba našiel "namotaného na pohonnom hriadeli".

Róberto P. , sa neprístojne choval na tržnici v St. Louis. Keď mu predavač pohrozil políciou, Roberto si vrazil do úst hot dog a vykročil zo stánku bez platenia. Privolaná polícia ho už našla ležať v bezvedomí. Kým sa privolaným zdravotníkom podarilo vytiahnuť Róbertovi z krku 20-centimetrový párok z rožkom, stihol už zomrieť na následky udusenia.

V roku 1988 sa jeden ukrajinský domáci palič otrávil svojím vlastným výrobkom. Jeho susedia veľmi smútili, pretože jeho domáca bola svojou kvalitou, až do onej nepodarenej šarže, vyhlásená. Jeho smrť sa rozhodli poriadne zapiť. Na smútočnej oslave sa podával jeho posledný výrobok. Výsledkom bolo desať mŕtvych a 80 hospitalizovaných.

darwinova cena
41-ročný brazílsky kňaz sa rozhodol prekonať svetový rekord v dĺžke letu za pomoci výlučne klasických héliových balónikov v rámci charitatívnej zbierky. Priviazal si k upravenej stoličke tisícky balónikov a nechal sa unášať. Bez pomoci akejkoľvek techniky. To sa mu však stalo osudným. Balóniky ho neovládateľne unášali vyššie a vyššie, ďalej a ďalej. Postupne začali samozrejme praskať. Toto "vznášadlo" sa nedalo nijako ovládať. Zvyšky balónikov a kňazovo telo sa o pár dní našlo v Atlantiku

Na severe Ghany sú bežné kmeňové konflikty. Dvadsaťtri ročný Aleogiba a jeho 15 priateľov si kúpili "zázračný" odvar, ktorý ich mal ochrániť pred guľkami. Po dvojtýždňovom poctivom natieraní sa rozhodli prípravok otestovať. Aleogiba dobrovoľne predstúpil pred priateľov, tí zamierili a vystrelili...

Charles spal doma vo svojej posteli. V tom ho prebralo zvonenie telefónu vedľa postele. Rozospatý Charlie sa načiahol po telefóne a zomrel na následky výstrelu z pištole, ktorá ležala vedľa telefónu.

Holandský dôchodca síce zanechal po sebe 14 detí a tým už genetický fond ľudstva ovplyvnil, prešpekulovanosťou svojej smrti si však miesto medzi kandidátmi nepochybne zaslúžil. Bývalého inžiniera našli doma so strelnou ranou v krku. Policajti pôvodne predpokladali, že išlo o samovraždu. Názor museli zmeniť, keď jedného z nich len o chlp minula guľka po tom, ako otvoril skriňu. Nastúpili pyrotechnici, ktorí našli ďalších, neuveriteľných 19 pascí ,nastražených v stenách, strope a nábytku. Okrem viacerých brokovníc spúšťaných napnutými lankami objavili napríklad nálož, ktorá mala vybuchnúť po odobratí určitého počtu fliaš piva z prepravky. Odstraňovanie pascí trvalo tri týždne. Aby si 79-ročný starec pamätal, kde ich nastražil, mal po dome rozmiestnené lístky so šifrovanými odkazmi na filmové scény. Jedna pasca sa mu však nakoniec stala osudnou. Dom zamínoval, aby sa nedostal do rúk jeho rodine, s ktorou sa už dávnejšie rozhádal.

Dvaja priatelia sa v zime rozhodli strieľať na kačky. Vzali auto, psa, pušky a nejaké ďalšie veci a šli na rybník. Keď tak pol hodiny sedeli a na oblohe stále nebolo ani jednej kačky, jeden z priateľov navrhol, aby radšej chytali ryby. "A to sa ti chce sekať ľad?" "Neboj. Mám tu dynamit." vybrali ho z auta, zapálili a hodili ďaleko na rybník, keď sa za ním zrazu rozbehol pes. Kričali po ňom "Stoj! Stoj! To nie je aport!,", no pes chytil dynamit a vracal sa k ním. Začali strieľať, čo psa vyplašilo a skryl sa pod auto. O niekoľko sekúnd nastal výbuch a jeden z priateľov spadol do rybníka. Druhý mu podal pušku, aby sa chytil, čo aj urobil. Chytil sa však tak nešťastne, že stlačil spúšť, prestrelil priateľovi lebku a on sám sa utopil. Čo sa stalo so psom nie je známe.


Pozri si aj:

Categories: ,