Dvaja Moraváci sa rozhodli uľahčiť si prácu, pretože sa im nechcelo roznášať hnoj po poli. Preštudovali stredoškolské učebnice chémie a vytvorili trhavinu, ktorú odpálili z bezpečnej vzdialenosti. Ako sa však ukázalo, vzdialenosť nebola dostatočná, pretože prišli o život oni a aj kôň, ktorý ich na pole doviezol.

Dvaja náruživí aktivisti chceli na protest proti týraniu zvierat oslobodiť prasatá z bitúnku v Bonne. Pri otváraní brány, ktorá bola cestou na slobodu, sa stádo so všetkými 2000 ošípanými splašilo a nešťastníkov ušliapalo.

Róbert (37) z Kalifornie sa zastrelil vlastnou zbraňou. V domnienke, že zbraň je nenabitá, si ju priložil pod bradu a stlačil spúšť. Šokovaná manželka povedala polícií, že sa to stalo po tom, čo sa mu sťažovala, že majú v dome príliš veľa nebezpečných zbraní. Róbert totiž vlastnil 70 zbraní a týmto gestom jej chcel dokázať, že sú dobre zabezpečené a nikomu sa nič nemôže stať.
darwinova cena
Los Angelská polícia bola kontaktovaná, aby pomohla nájsť mraziarenský kamión prevážajúci brokolicu, ktorý nedošiel na miesto určenia. Po štyroch dňoch našli pohrešované vozidlo odstavené pri kraji cesty. Okrem prázdnej nádrže nemalo žiadne technické problémy, ale vodič tam nebol. V kabíne našli jeho osobné veci a vrecká s marihuanou. Po chvíli si policajti všimli stopy medzi paletami brokolice, ktorú čo najskôr vyložili. Na podlahe našli zmrznuté telo vodiča. Po dôkladnejšom prešetrovaní prišli policajti k záveru, že vodič sa snažil dostať k zásobám kokaínu, ktorý bol ukrytý medzi paletami s brokolicou, pričom spadol, upadol do bezvedomia a zamrzol.

4. júla Američania oslavujú deň nezávislosti veľkolepými ohňostrojmi a rok čo rok mnohí prídu k menším či väčším zraneniam, ktoré zapríčiní pyrotechnika a ľudská neopatrnosť. Lenže v tomto prípade sa nedá hovoriť o neopatrnosti, ale skôr o totálnej debilite. Keith – 34 – oslavoval s kamarátmi, keď sa rozhodol pre veľkolepé finále formou ohňostroja. Dopadlo to tak, že za prvé: mal nelicencovanú, pochybnú pyrotechniku a za druhé sa ju rozhodol odpáliť zo svojich úst. Dobre čítate: ZO SVOJICH ÚST. Jednoducho vložil trubicu do hrdla, zapálil šnúru a...explodovala mu hlava.

Na zločinné úmysly doplatila mladá predavačka z Burger-Kingu Lisa. So svojim kolegom vymysleli „geniálny“ plán ako si privyrobiť nejaký ten peniaz na prilepšenie. Uskutočnili fingovanú lúpež, v ktorej Lisa hrala obeť, ktorú prepadol v jej zamestnaní maskovaní muž, jej komplic. Ten zobral peniaze z kasy, Lisu zviazal, zatvoril do ľadničky, založil menší požiar a s peniazmi utiekol. Kľúčovou súčasťou plánu bola rýchla záchrana Lisi prostredníctvom hasičov. Bohužiaľ kolega zlodej zapálil iba odpadkový kôš, ktorý pomaly tlel a nevypukol v požiar, takže nikto si nič nevšimol až do ráno, keď prišila do práce ďalšia zmena a našla ju v ľadničke. Jej komplica policajti chytili a všetko im povedal. Najnešťastnejšie na celom prípade bolo to, že Lisa mala ruky zviazané len veľmi voľne a mohla sa kedykoľvek dostať von aj svojpomocne.

Bill Padget, kanadský farmár sa ešte v roku 1800 rozhodol zlikvidovať medvede, ktoré mu chodili na pozemok. Narafičil na nich pascu: na strom zavesil špicatý klád a podeň dal návnadu. Na druhý deň išiel skontrolovať či pasca funguje. A fungovala. Chytil zvedavého suseda.

Mladý Fín bol asi veľmi súťaživý, pretože sa nechal dobrovoľne uvariť v saune na MS v saunovaní. Ale aspoň vyhral...

Mladý Talian mal záľubu v špionážnych vychytávkach. Raz večer v krčme, pri debate kamarátmi, na to prišla reč, tak vytiahol z vrecka obyčajne vyzerajúce pero. V skutočnosti to bola minimalistická pištoľ s jediným nábojom. Aby dal svojim slovám dôraz, namieril si na hlavu a stlačil spúšť.

Sexuchtivý Newyorčan si pichol injekciou kokaín priamo do močovej trubice. Musela to byť pekelná noc, rovnako ako to, čo nasledovalo potom. Ďalšie tri dni mal nekonečnú erekciu a nehoráznu bolesť pri močení. Lekári mu museli kvôli gangréne amputovať obe nohy a deväť prstov na ruke, penis odpadol sám. Nezomrel, ale genetický materiál už produkovať nebude.

51-ročného poľovníka zastrelil jeho vlastný pes. Našli ho pri jeho aute v lese. Hlaveň pušky bola namierená smerom von z auta a jeho pes zavíjal vo vnútri.

Dvaja muži z Illinois sa hrali na železničnej trati., kto vydrží dlhšie stáť na koľaji oproti prichádzajúcemu vlaku. Patrik hrdinsky neuhol a vyhral.

Traja kamaráti na party dostali chuť na bravčové šnicle. Chýbalo im však mäso, tak sa opití vybrali na farmu vzdialenú desať kilometrov. Tam strhli ohradu a oslobodili prasatá. Jedno sa im podarilo chytiť a priviazať o korbu auta. Opití chlapci však nezvládli riadenie, zišli z cesty a prevrátili sa. Priviazané prasiatko prežilo, nepripútaní opilci nie.

V roku 1947 našli mŕtve telá dvoch bratov. Mladší z nich Langley zostrojil bombu, ktorá explodovala a zavalili ho kvantá kníh a starých novín, ktoré doma zhromažďoval. Pod veľkou ťarchou zomrel. Jeho starší brat, Homer, ktorý bol slepý a odkázaný na bratovu pomoc, umrel od hladu o niekoľko dní neskôr.

darwinova cena
Oslavy Nového roka neskončili šťastne pre Toda z Las Vegas. Pri oslavách sa vyšplhal na lampu verejného osvetlenia a mával prechádzajúcemu davu. Zrazu sa pošmykol, no zachytil sa na elektrických kábloch, tie sa však odtrhli a Tod pristál hlavou na betónovom chodníku.

Americký pár mal zvláštne sexuálne chúťky. Muž hral so svojou ženou hru, kde mu žena pri stiahnutých nohaviciach mierila na jeho mužstvo nenabitou zbraňou. Zatiaľ, čo on masturboval, ona na jeho povely stláčala spúšť. Jedného krásneho dňa bola zbraň nabitá.

Pastor z Liberville, tvrdil, že ak má človek dostatočnú vieru, môže chodiť po vode rovnako ako Ježiš. Rozhodol sa, že to dokáže. Lenže jeho viera asi nebola dostatočne silná a ani plávať nevedel.

David Allen Kirwan sa pokúsil v roku 1981 zachrániť kamarátovho psa, ktorý v Yellowstoneskom národnom parku spadol do jazierka s vriacou vodou. Skočil do vody, ktorá mala 100 stupňov Celzia. Na prekvapenie mnohých sa mu podarilo dostať von a dokola opakoval: "To bolo hlúpe. Čo som to urobil?" Popáleniny mal po celom tele. Zomrel na druhý deň. Napriek tomu, že v tomto národnom parku zaznamenali okolo dvadsiatky prípadov úmrtí na následky popálenín, toto je jediný prípad, keď do gejzíru, kde teplota vody dosahuje bod varu, niekto skočil dobrovoľne.


Pozri si aj:

Categories: ,