Jeden z celosvetovo najobľúbenejších seriálov súčasnosti...to je Dexter

Môj, respektíve aj váš najobľúbenejší masový vrah je tu s nami už sedem rokov. Počas tohto obdobia sme videli množstvo gangsterov, mafiánov, sériových vrahov, násilníkov atď., ktorí skončili na Dexterovom stole a následne v hlbinách Atlantiku.

Dexter Morgan a jeho láska Hanna (Yvonne Strahovski)

Musím priznať, že prvé dve série Dextera som pozrel doslova na jeden šup, tretia ma moc nebavila, potom však úroveň opäť vyskočila štvorkou. Lenže odvtedy to skôr stagnuje, pretože ďalšie časti neprinášali tak skvostné momenty ako na začiatku. To je pochopiteľné, pretože keď sme to videli prvýkrát, tak to bol predsa len väčší zážitok. Posledné dve série už začínali skĺzavať k repetetívnosti. Na konci predchádzajúcej sezóny sa však dalo tušiť, že tento rok by to mohlo byť zaujímavé.


Siedmykrát a stále to isté? To nie je Dexterov prípad

A dobre sme tušili. Kade-tade na internete nájdete názory, že 7. séria je nemastná neslaná, lebo jej chýba výrazný záporák ako v predchádzajúcich rokoch. U mňa naopak prevláda nadšenie v tomto smere. Konečne sme zažili niečo nové. Východoeurópska hlava mafiánskeho zoskupenia, šialene sexy vrahyňa/kvetinárka, týpek zodpovedný za smrť Dexterovej matky a samozrejme neústupčivá kapitánska LaGuerta, ktorá si stále nechce pripustiť, že Dokes bol sériový vrah. Táto kombinácia bola rozhodne plusovým bodom celej znova 13. dielnej série.

Seriál Dexter má grády aj vo svojej 7. sezóne

A konečne sa dostávame k tomu - predpokladáme, že ste videli koniec šestky, keď toto čítate – ako sa Deb vysporiada s tým, že Dexter pred jej očami zabil človeka. To k čomu sa scenáristi neodhodlali rok pred tým, teraz prišlo na pretras. Debra z toho rozhodne nie je nadšená a Dexter sa musí poriadne snažiť, aby ho pochopila. K tomu mu po krku idú Ukrajinci aj LaGuerta, prvýkrát vo svojom živote spozná, čo znamená skutočne milovať a byť milovaný, a aby toho nebolo málo, tak poruší aj svoj kódex.

Hodnotenie seriálu: 7. sezóna Dextera

Tento rok bol pre Dextera krušný. Jeho temnému pasažierovi hrozí odhalenie ako nikdy predtým. Aby tomu zabránil musí robiť veci, ktoré by Dexter z prvej série neurobil. Lenže čas plynie a Dex sa vyvíja, takže rodina, láska i sex už nie sú len pretvárka pred okolím. Rozhodne beriem tento evolučný proces ako značné osvieženie aj napriek tomu, že to znamenalo potlačenie ostatných postáv, z ktorých miestami spravili len druhoradú líniu napriek tomu, že by diváka ich osudy dokázali zaujať aj na väčšom priestore. Dôležité je, že aj po siedmich rokoch nás tento seriál stále dokáže udržať pred obrazovkou.

Categories: , ,