darwinova cena

Aj známi ľudia patri k "darwinovcom":

Francis Bacon bol vplyvný štátnik, filozof, spisovateľ a vedec v šestnástom storočí. Zomrel, keď sa snažil naplniť kura snehom! Bol totiž presvedčený, že sneh môže byť použitý k zachovaniu mäsa namiesto soli, ako tomu bolo zvykom v tej dobe. Aby demonštroval svoju teóriu, stál vonku na snehu a pokúšal sa zmraziť kurča. Kura nezmrzlo, ale Bacon, áno.

Rrímsky cisár Fridrich I. zahynul počas tretej krížovej výpravy do Svätej zeme v dvanástom storočí. Potom, čo sa mnoho dní vliekol cez vyprahnutú púšť, spolu s jeho armádou, konečne dorazili k rieke. Cisár hodil opatrnosť za hlavu - namiesto jeho ťažkého brnenia - a vrhol sa do rieky, načo klesol na dno a utopil sa.

Atila, bol jeden z najväčších darebákov v histórii. Podmanil si celú Áziu okolo roku 450 n.l. ničením dedín a drancovanie prírody. Tento krvilačný muž zomrel na krvácanie z nosa počas jeho svadobnej noci. Po hodovaní a užívaní si, bol príliš opitý nato, aby si všimol, že krváca z nosa a utopil sa vo vlastnej krvi. 

Jean-Baptiste Lully, skladateľ, žijúci v 17. Storočí, písal hudbu pre kráľa Francúzska, zomrel na predávkovanie sa "hudobným nadšením." Pri nacvičovaní na koncert sa dostal do takej nirvány, že si taktovkou (dirigentova palička) prepichol nohu. Zomrel na otravu krvi.

Do toxikologického strediska volala žena, že pristihla dcéru ako jedla mravcov. V stredisku ju upokojili, že mravce jej nemôžu ublížiť, takže s ňou nemusí chodiť do nemocnice. Dáma sa upokojila a pred rozlúčením spomenula, že dcére dala pre istotu jed proti mravcom. „Volajte záchranku, okamžite, volajte záchranku!“ kričal dispečer.

Ivan, skúsený parašutista s vyše 800 skokmi, nahrával pre jedného žiaka zoskok s inštruktorom. Keď boli v lietadle, Ivan vyskočil zo zadnej časti lietadla, aby mohol, čo najlepšie zachytiť okamih, keď príde tá očakávaná chvíľa. Lenže bol tak sústredený na natáčanie, že si zabudol nasadiť vlastný padák, pretože v tej dobe (1987) bola kamera trochu väčších rozmerov a musel ju mať zavesenú na chrbte, čo ho pomýlilo.

Polícia v Johanesburgu zastavila vodičku BMW, pretože záplavy ohrozovali most cez, ktorý chcela prejsť. Lenže milá dáma sa dočítala, že jej X3 má inteligentný pohon všetkých kolies xDrive. Takže aj napriek varovaniu polície sa vybrala cez most, kde ju prílivová vlna zmietla do rozbúrenej rieky. Jej telo našli na druhý deň o dva kilometre ďalej.

Andrew obvinil svojho desaťročného syna, že mu zjedol zmrzlinu. Začali sa strašne hádať a otec odtiahol syna do garáže. V záplave emócií podal synovi veľký kuchynský nôž a vyzval ho, aby ho pobodal, keď ho tak nenávidí. Chlapec to odmietol. Ale otec naliehal. Rozrušený chlapec nakoniec vzal svojho otca za slovo a bodol ho.

Muž z anglického Yorku začal búrať záhradný tehlový domček, ktorý mal strechu z masívneho betónu. Ostrovan začal rozoberať domček vytĺkaním tehiel zo stien. Keď betónová strecha stratila podporu v podobe tehiel, tak sa porúčala na zem a z majiteľa ostala len palacinka. 

Stredoškolský študent sa na Halloween prezliekol za Drákulu. Navyše si pod tričko dal borovicovú kôru, aby svojim kamarátom predviedol scénku so seba prepichnutím. Avšak zle odhadol hrúbku kôry k dĺžke čepele a prepichol si srdce.

darwinova cena
Chorváti a granáty nie sú dobrá kombinácia. Jeden si chcel vyrobiť nejaké strelivo na silvestrovskú noc, tak zobral granát, dal ho do zveráka a snažil sa ho rozrezať motorovou pílou, aby sa dostal k výbušnej zmesi.

Marko z Chorvátska sa rozhodol vyčistiť komín. Ten bol však príliš dlhy a klasická štetka na to nestačila. Rozhodol sa vyrobiť si zlepšovák – predĺžiť ju pomocou reťaze a zaťažiť niečím na konci. Potreboval niečo malé a ťažké, optimálne kovové, aby to mohol bez problémov zozvárať. A presne taký predmet našiel – granát. Marko začal zvárať, ale nedošlo mu, že keď sa obal granátu zahreje, tak exploduje.

Jimova mama bola už staršia dáma, ktorej prepadol vodičský preukaz. Lenže ona trvala na tom, že si ho obnoví. Celá rodina vedela, že už nemôže šoférovať, ale ona stále trvala na svojom. Jim ju preto zobral na preskúšanie v domnienke, že na testoch prepadne. V deň testov ju odviezol na cvičisko. Mamička sadla do auta, inštruktor vedľa nej, naštartovala a pridala plyn. Jim, ale urobil osudovú chybu, keď sa postavil za auto, ktoré bolo tri metre pred tehlovou stenou. Mamička zaradila spiatočku namiesto jednotky a pridala plyn.


Pozri si aj:

Categories: