Darwinova cena


Darwinova cena je ironické ocenenie, ktoré sa udeľuje na internete. Základným pravidlom je opustiť tento svet kurióznym spôsobom na základe vlastnej hlúposti alebo nešikovnosti. Títo nešťastníci vlastne obohatili ľudský genofond tým, že sa z neho sami vyradili. Pozrite si výber tých najbizarnejších: 

Dvaja dobrodruhovia sa rozhodli zlaniť do údolia rieky Des Moines zo železničného mosta. Laná si priviazali o to najpevnejšie - oceľové koľajnice. Keď si vychutnávali výhľad visiac nad priepasťou, prišiel pravidelný osobný vlak...

Mladík z Virgínie si chcel vyskúšať bungee jumping z 25-metrov vysokého mosta. Starostlivo si odmeral dĺžku lana, nerátal však s tým, že sa napne…

Odosielateľ bomby v listovej zásielke ju dostal späť, pretože adresát sa presťahoval. Bez váhania ju otvoril.

26. ročný muž si počas búrky púšťal šarkana uviazaného na medenom drôte. Mladík z Belize zomrel po tom, ako mu jeho bleskom zasiahnutý šarkan vyslal osudný pozdrav. Pracoval ako elektrikár.

Obyvateľovi kansaského Olathe sa pokazilo auto. Pokusy o opravu vlastnými silami zlyhali a tak sa vodič rozhodol privolať pomoc. Aby ho na rušnej ceste niečo nezrazilo, postavil sa vedľa – na koľajnice. Strojvodca neskôr vypovedal, že muž mal pri jednom uchu mobilný telefón a druhé si zapchával, aby ho nerušil hluk prichádzajúceho vlaku.

Rosanne Tippettová, napriek varovaniam chcela prebrodiť rieku na svojom skútri. Policajtom sa ju podarilo zachrániť a vytiahnuť von, lenže žena skočila spať v snahe zachrániť svoj skúter a utopila sa.

Brazílsky farmár sa chcel zbaviť nežiaducich včiel, preto si na hlave dôkladne utesnil igelitové vrecko a do ruky vzal pochodeň. Po pár hodinách ho našla jeho manželka mŕtveho. Cez vrecko sa nedostal, ani dym, ani žihadlá… a ani vzduch.


Geralda z Colorada zastavila polícia pre nesprávnu jazdu. Milý Gerald vybehol z auta (mimochodom ukradnutého) a pustil sa na útek po vlastných. Policajti ho prenasledovali, a tak začal strieľať naslepo ponad plece. V behu sa mu podarilo trafiť vlastnú hlavu…

Traja palestínski teroristi si na svoj plánovaný útok vybrali obdobie, keď sa menil čas zo zimného na letný. Na palestínskych územiach však "sionistický" čas neuznávajú a bomby nastavili podľa pôvodného času. Teroristi si však na svojich hodinkách nastavili izraelský čas. Bomby v autách fungovali perfektne a vybuchli naraz - atentátnici ich však ešte stále viezli k zamýšľaným cieľom.

V Albuquerque v Novom Mexiku chceli traja mladíci olúpiť muža, ktorý v novinách inzeroval predaj pištole. Na dohodnutej schôdzke ho napadli nožmi a slzným plynom. Aké však bolo ich prekvapenie, keď muž inzerujúci predaj zbrane, ktorého chceli o túto zbraň okradnúť, bol ozbrojený! Jeden z lúpežníkov zaplatil za túto neuváženosť životom.

Rašád z Houstonu sa rozhodol ohúriť svojich priateľov ruskou ruletou. Nanešťastie k tomu použil automatickú pištoľ.

Šiesti diaľniční lupiči v Bangladéši predbehli kamión s kravami a zablokovali mu cestu svojím osobným autom. Šofér ťažkého nákladiaka však nedokázal zabrzdiť a auto so zlodejmi doslova prevalcoval. Piati zomreli na mieste, šiesty bol ťažko zranený. O život prišla aj jedna krava.

Pri záchrane kuraťa zo studne zomrelo 6 ľudí. Kura prežilo.

Poľský farmár chcel dokázať, že je poriadny frajer. Keď popíjal s priateľmi, začali sa hecovať, kto viac vydrží. Jeden z nich zobral motorovú pílu a odrezal si koniec nohy. Nato 30-ročný Azninski povedal: “Pozeraj na toto”… a odrezal si hlavu.

Istej neukojenej mladej dáme sa zažiadalo trochu autoerotiky. Posadila sa na chladničku a namiesto vibrátora použila lacnejšiu alternatívu, rúčku od metly. Keď začula kľúč vo dverách, zľakla sa a zoskočila z chladničky. Metla jej vyšla von ústami.

Dvaja belgický lupiči chceli vyrabovať bankomat. Aby sa dostali k peniazom obložili bankomat veľkým množstvom trhaviny. Výbušnina bola však taká silná, že rozmetala celú budovu, ktorá sa zrútila na na tých neštastníkov, ktorý sa skrýval za jej rohom.

Dvaja opilci vo Wisconsine chceli vyskúšať, aké to je, nechať sa postreliť cigaretovým ohorkom. Jeden z nich nabil špaky do pušky a zaistil ich v hlavni nábojmi. Vystrelil z dvoch metrov - jeho priateľ zomrel po zásahu dvoma "ohorkami" do hlavy..

Talian Ivece Plattner ostal visieť so svojím Porsche Cayenne v kolóne pred železničným priecestím. V momente, keď so svojím Porsche prechádzal cez koľajnice, sa ako na potvoru spustili závory. Keď mu došlo, že sa naňho rúti vlak, rýchlo vystúpil z auta a začal utekať. No namiesto toho, aby odbehol ďalej od koľajníc, rozbehol sa priamo proti vlaku. Chcel totiž svoje Porsche Cayenne zachrániť. Paradoxne Ivece utrpel smrteľné zranenia, keď po zrážke s vlakom letel viac ako 30 metrov pričom Porsche utrpelo len nepatrne poškodenie.


Pacient s vážnou chorobou pľúc ležal v kyslíkovom stane a tešil sa ako si vychutná cigaretku. Keby mu niekto povedal, že je kyslík silno výbušný, možno by to nebola jeho posledná cigareta v živote.

Americký reverend sa vydal s manželkou a dvoma dcérami do džungle v Novej Guinei, aby tam obrátil domorodcov na pravú vieru. Skôr ako stačil vytiahnuť Bibliu, varila sa celá jeho rodina v kotli.

A na záver niečo z našich končín. Dvaja bratia z Bratislavy plánovali atentát na nemenovaného politika. Vyrobili bombu, ktorú chceli dostať do jeho blízkosti a na diaľku ju odpáliť ovládačom. Autom dorazili na miesto, vystúpili, jeden z nich opatrne niesol balíček s bombou, druhý išiel vedľa neho a uvedomil si, že nezamkol auto. Siahol do vrecka, nahmatal ovládač a stlačil vypínač, nie však od auta.


Pozri si aj:

Categories: