Predstaviteľ filmového Bladea je stále vo väzení

50. rokov je životné jubileum, o ktorom každý z nás tajne dúfa, že už budeme dávno za vodou. Napríklad moja ideálna oslava by bola niekde na súkromnom ostrove, kde si budem popíjať Margaritu s kamarátmi, do toho nám bude spievať vychádzajúca hviezdička svetovej hudobnej scény, u ktorej nepôjde ani tak o spev ako jej výzor, a aby toho nebolo málo, tak Mark Zuckerberg ma na staré kolená bude prosiť o predĺženie splatnosti jeho miliardového dlhu.

Wesley Snipes vo filme Blade

Ak ste vo svojich mladých rokoch známy a aj celkom úspešný herec, tak táto vysnená predstava nemá ďaleko k uskutočneniu. No žiaľ, v prípade Wesleyho Snipesa je to naozaj iba zbožné želanie.

Určite ho poznáte. Už v nadpise som si neodpustil meno hlavného hrdinu z temných  upírskych komiksov, ktorá je so Snipesom spätá najviac. Ale vidieť ste ho mohli aj ďalších akčných filmoch (Šerifovia, Demolition Man, Zóna úniku) alebo napríklad v klipe Michaela Jasksona k pesničke Bad z roku 1987.

Lenže milému Wesleymu asi stúpla sláva do hlavy (o čom sa šuškalo už aj počas natáčania tretieho Bladea, kedy sa vraj k celému štábu choval odmerane a skoro s nikým nekomunikoval mimo záber, de fakto sa poriadne vžil do postavy). Zrazu si milý Snipes zmyslel, že oblafne aj daňový úrad.

Na úrady je aj lovec upírov krátky

Určite mate skúsenosti s rozličnými úradmi. Niektoré sú zlé, iné zas horšie, ale daňováci sú extra nepríjemná sorta pohlavárov (PS. – ak už na tomto blogu nebude publikovaný žiadny ďalší článok, tak si to prečítala aj daňová správa a som na neznámom mieste, možno živý, skôr nie).

No dosť bolo srandy. Snipes jednoducho na prelome Milénia pozabudol odviesť bubáky do kasy strýčka Sama a to sa mu vypomstilo. Herec tak ostal dlžný 15 miliónov dolárov americkej vláde (ale, že ona má biliónový deficit, to nikoho moc netrápi). Ešte v roku 2007 bol Snipes odsúdený na tri roky väzenia. Ako správny aktér súdneho procesu sa odvolal, no nepochodil a predsa len musel za mreže.

Čo čert nechcel bolo to práve v čase, keď jeho kamarát z Demolition Mana – Sylvester Stallone, začal nakrúcať film Expendables, kde sa počítalo s jeho účasťou. Blade v tom čase už musel povinne vysedávať v pensylvánskom žalári s najnižším stupňom stráženia, kde nastúpil pred Vianocami 2010. Na slobodu by mal byť prepustený až skoro za rok – 19. júla 2013. Ale čo mu to bude platné, keď je tento rok koniec sveta...

Wesleyho očividne opustilo šťastie, ktoré pri ňom stálo v roku 2001. Snipes bol totiž majiteľov bytu v newyorskom Svetovom obchodnom centre, ktorý často a rád využíval, keď sa zdržoval vo veľkom jablku.

Zdroj:TASR, IMDb




Categories: