Videl som Piraňu s dvoma veľkými D.

A nemám slov. Predloha, no skôr pôvodná verzia, na ktorú málinko Piraňa 3DD odkazuje, bola v 80-tych rokoch typickým zástupcom žánru, kde sa miešali sexy devy s brutálnym terorom. Nie je to tak dávno, čo niekomu svitlo natočiť to nanovo. A že vraj to fungovalo, ja fakt neviem, nevidel som to.

Recenzia na jeden z najzbytočnejších filmov roku 2012, možno aj histórie

Žiaľ, videl som túto DD časť. A poviem vám na rovinu, že ak máte radi horory ostane radšej doma v tieniku s vychladenou dvanástkou po ruke. To platí aj prípade, že sa vyžívate v komediálnych blbôstkach. Žánrové začlenenie hororlomenothrillerlomenokomédia nemá opodstatnenie. Najvýstižnejším pojmom, ktorý to ako-tak dokáže vystihnúť, je paródia. Žiaľ, s poradovým číslom 2: nie dobrý tip paródie na štýl Scary Movie či Horúce strely. Svojou kvalitou sa to nebezpečne približuje Disaster movie a tým ostatným podradným filmom, ktoré na vás v každej scéne hádžu nevtipné gagy a dúfajú, že sa zľutujete a zasmejete sa.

Keď to nejde príbehom, ani hercami, tak musia zaujať aspoň veľké kozy v 3D

Čo uvidíte? Dostane sa vám prvotriednych dialógov: „Ashley mi ukradla 11 chlapcov. A som si istá, že mi ukradla aj prsteň po babičke. Lenže aj tak sme ako sestry.“ Sarkazmus, samozrejme. Zato sa vám dostanete sa hnusných a neznesiteľných scén: vlastne každá akože hororová scéna je príšerná, nemá zmysel vyberať jednu perlu.

DD? - debilne debilné.

Dej nezabral na papieri viac ako pol strany, atmosféra nemá čas na to, aby sa usadila vo vašich hlavách a o nejakom strachu či brutalite nemôže byť reč. Jediný des, ktorý vás zasiahne bude ten, keď si počas tohto filmu uvedomíte, že ste za to vysolili drahý 3déčkový lístok. To bude ešte len potu na vašom čele.
Piraňa 3DD ukazuje známych hercov, o ktorých sme už dlho nepočuli. Aspoň niečo.

Kladné body? Také čiastočné. Za hercov, ktorých tváre vám budú notoricky známe z podobných flákov či doplnkových postáv v seriáloch. No nájdu sa aj celkom prekvapivé tváre z kultových záležitostí. Reč je o troch chlapíkoch, o ktorých ste si možno mysleli, že už ani nie sú medzi nami. Tiež známi ako Marsellus Wallace, Dr. Emmett Brown a Mitch Buchannon. Nič? Tak si doplňte filmové a seriálové vzdelanie. Hlavne predstaviteľ (aj) Michaela Knigha je až nečakane v pohode a dokáže si s úsmevom na perách strieľať zo svojej „slávnej kariéry“. Takýto výkon by od neho čakal asi málokto. Zato, klobúk dole, pán plavčík.
Pirane na kúpalisku. Vskutku "originálna" zápletka pre horror

Hodnotenie na film: Piraňa 3DD 

horor / thriller / komédia. USA, 2012, 83 minút.

Horor – pre vaše očakávanie aj oči. Thriller –  bude až cesta so snahou nezapichnúť niekoho od zlosti na schodoch pri východe z kina. Komédia – to určite nie je. Je to totižto paródia. Nie moc vydarená. Ale s hláškujúcim Davidom Hasselhoffom! Takže sa určite nájde zopár narušených jedincov, ktorí tomu dajú šancu.

Categories: , , , ,