Britský seriál Misfits


Kde bolo tam bolo, tam boli jedni Misfits

Všetci to dobre poznáme. Vždy keď začneme s novým seriálom, tak je v ňom jedna postava, kvôli ktorej sme ochotní pretrpieť všetko to naťahovanie, viď napríklad u mňa v  HIMYM je to Marshall (ktorý zosadil stále skvelého Barneyho), v big bangu Rajesh (trošku prekvapenie, čo?) a v Misfits, to asi nikoho neprekvapí - Nathan. Lenže čo čert nechcel, tento delikvent sa v tretej sérii neobjavil. V seriály ho poslali do lochu, v reálnom svete sa vraj chcel venovať iným hereckým príležitostiam, niektorí forumoví fanatici sa domnievajú, že chcel veľké bubáky, iný zas, že dostal padáka. Nech je pravda akákoľvek, faktom je, že toto leto sme zostali bez Natha. Ako sa to prejavilo?

Nebolo to také bolestivé ako som očakával. Nástupca - Rudy - patrí tiež k psycho-veĺkohubým nechuťakom s atypickou schopnosťou.  Postrehol som momenty, z ktorých bolo cítiť, že vzniknutá situácia na obrazovke bola šitá Nathnovi na telo a len ju prispôsobili pre Rudyho. U Nathana platilo, že aj keď bol bláznivý sociopat, stále mal enormnú charizmu. Rudy je rovnako defektný odpad spoločnosti, lenže nedokáže na seba viazať všetku pozornosť, ako tomu bolo v prípade Natha. Našťastie toto jeho silené leaderstvo po úvodných dvoch-troch častiach upadá, akoby to došlo aj showrunnerom. Za to si zaslúžia pochvalu, pretože sa viac začali venovať príbehu a ostatným členom party.


Nathan bol najvýraznejšou postavou v seriály Misfits

Keď som už nakusol ten scenáristicky chlebík, tak tam nieje o čom: príbehy zo života (ne)obyčajných verejnoprospešákov pokračujú skvostne. Pribúdajú ďalšie a ďalšie haldy mŕtvol, zombie roztlieskavačky, sex a samooplodnenie, hrátky s časom,  neotrelé schopnoti, samozrejme vyberaný slovník a geniálne prízvuky (Ja tu Kelly proste žeriem!). A toto presné milujem na britskej seriálovej tvorbe. Natočia  síce iba 6 až 12 častí za sezónu (pričom sa pomaly stáva pravidlom, že čím menej tým lepšie - viď Sherlock), no bez zbytočnej vaty. Má to šťavu od úvodného obrazu až po posledné meno v titulkoch.

3. sezóny Misfits sa musela zaobísť bez Nathana

Hodnotenie: Misfits koniec 3. sezóny

A čo nato britské publikum? Prvá sezóna mala priemerný počet divákov na epizódu 707,500, druhá - 1,453,000 a tretia – chvíľka zbytočného napätia – 1,481,500. Takže tak. Samozrejme najvyššiu sledovanosť zo všetkých epizód si zaknihovala prvá z tretej série. Totižto väčšina divákov vedela, že Nathan opustí seriál a boli zvedaví, ako ho chcú zabiť, keďže je nesmrteľný, ako som sa dočítal na niektorých weboch. To malo len dve chybičky SPOILER: a) na konci 2. série nastala zmena v schopnostiach u všetkých hlavných hrdinov, SPOLIER END, za b) vznikla nultá časť alebo webepizóda, ak chcete, v ktorej bol Nathov odchod vysvetlený.

Takže sledovanosti to neublížilo, nášmu zraku tiež nie, tak nám zatiaľ neostáva nič iné, ako to akceptovať a možno tajne dúfať, že Roberta Sheehana ešte uvidíme oranžovom mundúre.

Categories: , ,