Posledné dva týždne som mal malý veľký útlm, čo sa týka blogu, ale aj iných vedľajších záležitostí. Preto vám v najbližších dňoch prinesiem  adekvátnu kompenzáciu - už od zajtrajšieho dňa spustím sériu príspevkov o Pomstiteľoch, ktoré budú vychádzať až do dňa ich premiéry v našich kinách. Bude to taký mini špeciál, ktorý by ste nemali minúť.


Lenže dnes je ešte stále iba streda, takže si musíme vystačiť s niečím iným. To že som posledných 17 dní nič neuverejnil hneď neznamená, že som ani nevnímal, čo nové sa udialo vo svetle reflektorov (no dobre, tak na chate som bol skutočne decentne mimo obrazu). Ale k veci. Za tento čas sa objavilo pár menších zaujímavo sa tváriacich informácií – lenže už si nespomínam. Teda až na jednu. A to nielen preto, že som ju stihol napísať avšak nepublikovať. Bola (aj to stále je) fascinujúca správa a vzhľadom na fakt, že doteraz ani jedna mnou sledovaná česká alebo slovenská stránka či blog so sveta filmov o nej neinformovali, tak to musím napraviť.

Americké káblové stanice sa v posledných rokoch vyznačujú tým, že sa neboja dať príležitosť seriálom so silným príbehom, charizmatickými (často negatívnymi) postavami, precíznym spracovaním, čím vznikajú kvalitné (zväčša) dramatické série, ktoré na veľkých staniciach nemajú miesto. Takže touto najväčšou, najhorúcejšou, najmegabomsatickejšou novinkou, pre mňa bola správa, že sa pripravuje televízna detektívka True Detective s McConagheym a Harrelsonom. Menej pažravým divákom by stačila aj predchádzajúca veta, ono je toho viac.

Po  EDtv a Surfer, Dude by išlo o ich tretí vzájomný počin pred kamerovým zariadením. Tak o čo vlastne ide. Avizovaný je lahodne ambiciózny nápad, ktorý má pozostávať z ôsmich častí. Sledovať budeme vyšetrovanie Rusta Cohlea (Matt) a jeho parťáka (Woody), ktorí sú na stope sériovému zabijakovi v Lousiane. Lenže stopa vychladne a prípad sa dostáva na vedľajšiu koľaj. Avšak vrah po pár rokoch znova zaútočí a detektívna dvojica ho tentoraz neplánuje nechať uniknúť. Malo by ísť o uzatvorený príbeh, odohrávajúci sa priebehu rokov 1995 až 2012.

A teraz to zaujímavé. Druhá séria by mala priniesť úplne nové postavy, odlišný príbeh, ale so zachovanou atmosférou. A špekuluje sa, že ak by sa to podarilo a dostavil by sa očakávaný úspech, tak by M&W nemuseli byť jediné hviezdne mená v tejto vízii. Zatiaľ prebiehajú rokovania so stanicami (najviac sa hovorí AMC a HBO), ale okrem hlavných hviezd by už mala pripravená celá „biblia“, scenár pre dve časti, pisálek Nic Pizzolatto a režisér Cary Fukunaga.


Aktualizácia - Stanica, ktorá nie je televízia potvrdila, že True Detectives budú a v hlavných úlohách naozaj uvidíme McConagheyho s Harrelsonom !