Tom Cruise bude v budúcom živote špritnérom

Meno Tom Cruise pozná absolútna väčšina filmových nadšencov a určite aj množstvo tých, ktorí sa o túto oblasť modernej kultúry moc nezaujímajú. Osobne ho medzi mojich top obľúbencov nezaraďujem, ale jeho filmy zväčša dokážem dopozerať do konca. V tých akčnejších ponúka príjemnú popkornovú zábavu na sychravé piatkové večery, zatiaľ čo v tých oskarovejšie ladených zas dokazuje, že to nie je len o jeho úsmeve od ucha k uchu, vynikajúcej fyzickej kondícií či rozmanitých účesoch. Štipka talentu sa mu uprieť nedá.

Je vášnivý vyznávač scientologického učenia, vegetarián a abstinent (preto nemôže prísť natáčať na Slovensko), trpí dyslexiou, ako štrnásťročný vstúpil do semináru, aby sa mohol stať kňazom (našťastie pre jeho neskoršie fanúšičky z neho po roku vystúpil), je jeden z najväčších sexsymbolov 80-tych a 90-tych rokov (v týchto časoch nemohol chýbať v žiadnej ankete, ktorej predmetom boli sexy ľudia šoubiznisu, planéty či vesmíru) a zbožňuje speváčku Joss Stone. To je Tom Cruise v súkromnom živote. Nás viac zaujíma jeho účinkovanie pred kamerami.

Poruším základnú kúzelnícku zásadu a odhalím vám jeho typický trademark, ktorým sa prezentuje vo svojich filmoch. Asi očakávate jeho záľubu podporovaní rýchleho rastu vrások u celého štábu pri náročných kaskadérskych kúskoch svojím tvrdohlavým odmietaním dvojníkov. Lenže to je už obohraná platňa. Preto internetový šialenci objavili niečo nové, menej známe. Niečo čo si neuvedomíte, kým vám to niekto nepovie, neukáže, nenaznačí. A hneď potom nasleduje iba blik! či zvuk rozbíjajúceho skla vo vašej mysli. Nech sa páči:

Možno sa smejete jeho bežeckému štýlu, ale predsa je to len borec, ktorý zarobil 75 miliónom dolárov za M:I2. Ak myslíte, že vypýtať si taký balík bolo poriadne trúfalé, máte bod. Tom má triezvu hlavu a aj triezvy nadhľad a spravil to šibalsky. Odmietol akýkoľvek plat výmenou za 30% z toho čo film zarobí v distribúcii. 

Okrem toho bol zvažovaný do hlavnej úlohy vo filme Matrix (Neo mohol namiesto lietania dosť veľa behať), Talentovaného pána Ripleyho či Nepriateľa štátu (to bola behavá rola na mieru, škoda, že vycúval). Naposledy, sme ho videli vo štvrtom pokračovaní neuskutočniteľnej misie (podľa mňa to znie lepšie ako nemožnej, nie?), kde nám všetkým dokázal, že ešte stále na to má. Tento rok sa nám predvedie ako rocková hviezda i vyšetrovateľ z oddelenia vrážd.

Tom Crusie run parody

Ja som podobné video videl už pred nejakou dobou. Lenže postupom času mi vyfrčalo z mysle. Pripomenulo mi ho až nedávne pozeranie Cougar Town-u, kde naň bola narážka. A áno, pozerám Cougar Town, pretože jeho tvorca ma na svedomí moje srdcové záležitosti Spin City a Scrubs a dokáže jedinečne vykresliť charaktery svojich postáv ako nikto iný. Niečo podobné má v krvi naozaj vzácne málo tvorcov a Bill Lawrence je medzi nimi mnou korunovaný kráľ.


Iba toľko som dnes chcel. A vlastne ešte niečo - chodte si zabehať.

Categories: , ,