Keď sa roboti bijú za vás

Ak sa vám v druhej polovici novembra podarilo dákym zázrakom odlepiť z gauča a nahodili ste kurz kinosála, tak odvšadial na vás čučali albínske ksichty upírov a vlkodlakov i podobne ošklivých zverov. Ak ste z nich rovnako nadšení ako ja, tak ste iba utrúsili pár oplzlosti na túto filmovú ságu a svižným krokom ste sa prebili pomedzi nedočkavé adolescentky až do sály s bojujúcimi robotmi.
Film s bojujúcimi robotmi. Real Steel

Neviem, či z čista jasna , či zo zatemnenia mysle, sa mi úvodom v ľavej hemisfére začali hemžiť  výjavy zo Swordfidhu, tiež s Jackmanom. Tiež decko, tiež debet na účte. Ale to bolo dočasné zatmenie (fázam mesiaca sa budem v prirovnaniach radšej vyhýbať, odkedy mi ich znechutila JEDNA zasr**á nemenovaná séria) pomätenie však pominulo, tak som sa konečne mohol sústrediť na fightujícich robotov.

Vizuál prerastených hračiek je v obstojný, horšie pôsobí prostredie. Akoby sa to odohrávalo tesne po prejazde jazdcov apokalypsy vracajúcich sa zo žúru, kde si nevrzli. Technici mohli málinko popustiť uzdu svojim zvráteným fantáziám v rámci tých 110 melónov, aby to nepôsobilo sťa chudobný príbuzný klanu Primeov.

Kto?
Pán Jackman si už nejaký ten piatok môže vyberať, načo má momentálne chuť. Vďačí za to divadlu, adamantiovým drápom, dokonalému triku  a fontáne. Ako sme si už v poslednej dobe uňho zvukli, znova to bezproblémov uhrá od začiatku do konca.
Holke z lostov pristanú flaky olej na blúzke. Škoda, že jej tam v rámci filmu nepristane aj niečo iné, nuž trochu nahoty by neuškodilo, žiaľ rodiný rating nepustí.  Stále je mala, zachovalá a za hrabanie sa v robotich ostatkoch má plus.
Krpec – hollywoodsky agenti majú sakramenský čuch na malých výkukov, aspoň pokiaľ ide o moje pozorovanie. Už pri Super 8 ich bolo ako maku, teraz sa do partie hlási ďalší.

Hodnotenie: Real Steel

A už len jednou vetou
O.S.T. je zaujímavý, potešili Foo Fighters, aj ostatné rockové veci, šmrncnuté Prodigy štýlom i rapom , ktoré sa neprekvapivo hodia k robotématike ako análny kolík do zadku.

Je to rodinné pozeranie, takže  familiárnych záležitosti je pretlak, ale šikovne zakamuflovaných do jedného kusu, ktorý sa dá dopozerať bez nutnosti hodiť sa pod kamión.

Akcia je tiež prítomná, avšak je brzdená emóciami z vybudovaného  vzťahu medzi otcom a synom a robotom, no nekukni to!


Categories: , ,