Na pokračovanie najziskovejšieho filmu všetkých čias si počkáme

Spomínate si ešte na taký jeden film spred dvoch rokov, v ktorom ľudia chceli získať vzácny minerál zo vzdialenej planéty Pandora, pomocou prerastených modrých dvojníkov a to všetko v 3D? Vraj sa mu hovorí Avatar. Ak áno, určite ste kde-tu zachytili informáciu o plánovaných ďalších dieloch tohto Cameronovho eposu.
Film Avatar 2


Aj keď stále nie je jasné, koľkože tých pokračovaní bude, jednoznačná je jedná vec – pokračovanie bude. A nie len jedno. Sám James Cameron začína pracovať na dvoch ďalších dieloch Avatara vo svojom domčeku v Californii. Musí si ale švihnúť, pretože už má preobjednanú letenku na Nový Zéland, aby tam natočil obe pokračovania na jeden záťah a mohol sa sústrediť na dokončenie špeciálnych efektov (žeby inšpirácia od Jacksona?).

Lenže milý Cameron to berie celkom v pohode a nikam sa neponáhľa. Zatiaľ má čas kupovať nehnuteľnosti a plniť si tak svoje predsavzatia ešte z čias, keď bol len obyčajným tuctovým režisérom.

James Cameron sa s ďalším Avatorom opäť pohrá

Štúdio 20th Centrury Fox síce pôvodne počítalo s Avatarom 2 už koncom roka 2014, ibaže to James vehementne dementoval s tým, že potrebuje viac času na vyladenie a dopracovanie efektov, ktoré sú hybnou silou celého filmu. Preto vraj nemáme očakávať dvojku skôr ako v roku 2015. Popritom všetkom sa stihol vyjadriť aj k tretiemu dielu, ktorý chce po vzore Hobita priniesť s ročným odstupom (inšpirácia Jacksonom 2).

Zvedaví novinári si nedali pokoj a vytiahli z Camerona aj čo to o prípadnom štvrtom pokračovaní. Na tom im odvetil, že nemôže túto ideu potvrdiť, ale že ju ešte ani definitívne nezavrhol (UPDATE: niekto ho určite dotlačí, aby si aj v tomto zobral vzor z Hobita)

Cameron potrebuje dostatok času. Len aby to s tým naťahovaním príliš neprehnal. V roku 2015 sú na programu The Avengers 2, takže pán režisér si bude musieť veľmi dobre rozmyslieť, na ktorú časť roka pošle svojho modrého pandrláka tentoraz.

Zdroj: worstpreviews


Categories: ,