Avengers okupujú svetové kinosály už skoro dva mesiace.

Poďme sa preto pozrieť, ako si vedú po finančnej stránke. To, že sú Avengeri mega-bomba-fantasticky úspešní, je zrejmé asi každému, kto si dokáže dať dokopy džin s tonikom. No oni sú na tom ešte lepšie. Oveľa lepšie.Film Avengers lámue rekordy v zárobkoch


The Avengers je v histórií iba tretí film (ak pôjdeme  s dobou a budeme ignorovať mršku infláciu, inak by ich bolo temer 30), ktorý dokázal zaujať ľudí natoľko, aby zaň v amerických kinách neváhali minúť viac 600 miliónov dolárov (k 27.6.2012 – 601,216 mil.). Pred zoskupením superhrdinov sa to podarilo iba dvom filmom Jamesa Camerona - najznámejšiemu vraku výletnej lode (658 mil.) a prerasteným modrým bytostiam (760 mil.). Pri trende, akým majú Osvetnici našliapnuté, sa očakáva, že by sa mohli zastaviť asi na 630 mil. Ak by však neskôr (povedzme aj za pár rokov, napríklad pred uvedením dvojky) prišiel nejaký obohatený release, čo je veľmi pravdepodobné, tak zárobok z USA môže rásť veselo ďalej.

Banda Marveláckych junákov (+ junáčka, fúúú, skoro som zabudol na Black Widow) potrebovali na prekonanie magickej šestovky 54 dní. Avatarovi na to stačilo o sedem dní menej.

Hulk patrí k najlepším momentom celého filmu

Celosvetovo už Pomstitelia vymámili z peňaženiek 1,4 miliardy $, čo znamená znova tretie miesto a znova za Cameronovou dvojicou (Titanic aj s nedávnou 3D verziou má na konte 2,185 mld a Avatar 2,782 mld).

Avengers sú momentálne hrdými držiteľmi 28 rekordov. Spomeňme napríklad ten za najlepší otvárací víkend USA – 207,4 mil. $, druhý víkend -103,05 mil. $, za prvých desať dní – 373,1 mil. $, najrýchlejšie zarobených 200 mil. $ - 3 dni, 300 mil. $ - 9 dní, 400 mil. $ - 14 dní, aj 500 mil. $ - 23 dní, najväčší zárobok v sobotu – 69,5 mil. $ aj v nedeľu 57 mil. $...

Iba dvanásť filmov v histórií dokázalo preskočiť miliardovú laťku v celosvetovom rebríčku zárobkov, z toho pätica patrí štúdiu Disney (pod ktoré spadá Marvel Studios): Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, Alice in Wonderland, Toy Story 3 a Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides.

A prečo zarábajú filmovi Avengers také peniaze? Pretože na Hulka sú aj bohovia krátki...
Zdroj: boxofficemojo, worstpreviews

Categories: , ,