Tento týždeň bol dlho očakávaný. Konečne sa začali rozbiehať naše obľúbené seriály. V mojom prípade ide o How I Met Your Mother, Castle, The Big Bang theory a Two and a Half Men. Nerád hodnotím seriály len podľa jednej časti, to však platí iba o nových kandidátoch. Pri zabehnutých stáliciach si to môžem dovoliť, tak si dajme kratučký komentárik.

Začnem hneď tým najdiskutovanejším. TaaHM: Odchod Charlieho, príchod Kelsa..pardon...Waldena Schmidta. Výsledok? Najvyššia sledovanosť akú kedy tento seriál mal. Každý sa chcel pozrieť na Charlieho koniec. Táto scéna bola naozaj veľmi dobrá. Chuck Lorre nenechal nič na náhodu a na pohreb dopratal všetky Charlieho významnejšie známosti, aby mu mohli napľuť na truhlu. Tým jeho snaha neopadla. Ak náhodou neviete Lorre rozbiehal Mike and Molly, píše Big bang theory a pred tým Dharma a Greg. A práve hlavní predstavitelia DaG mu tiež prišli na pomoc. Dobrý ťah.
V prvej časti bol najvýraznejší Alan, ktorý prekypoval vtipnými radami, keďže toho majú dosť spoločného (až na peniaze, samozrejme). Walden prišiel, neurazil a aj pobavil. Musím pripustiť, že v prvej časti som absenciu staršieho z bratov Harperovcov nebadal. A mimochodom Ashton sa teraz ocitol v pozícii, ktorú zažil aj sám Charlie Sheen. Pred niekoľkými rokmi nahradil M.J. Foxa v sitcome Spin City. Čo bolo ťažké, kedže Fox mi bol vždy mimoriadne sympatický narozdiel od Sheena. Uvidíme, čo si na nás „ten starý židák“ scénarista ešte pripravil. Dlhú budúcnosť by som nepredpovedal, ale ani nezatracoval. Sledovanosť začne určite klesať, ale z aktuálnych čísel by to nebol až taký problém a myslím si, že 10. séria by bola objednaná aj pri polovičnom počte divákov. 

How I met Your Mother. Rozoberme si to: 1. Séria dokonalá, 2. Séria dokonalá, 3. Séria prudký pokles kvality, 4. Séria úroveň trojky, 5. Pokračovanie mizérie, ale náznaky zlepšenia pri pár častiach, 6. Séria trend jasnejších okamžikov pokračuje, stále však zaostáva za prvými dvoma. A čo prvé dve zo sedmičky? Veľmi svieže. Keby tvorcovia udržali toto tempo, bol by to zas ten starí HIMYM, akurát posunutý o kus ďalej. Našťastie si dobre uvedomujú, že ich postavy starnú, dospievajú a riešia odlišné problémy ako na začiatku. Perličkou bola druhá časť, v ktorej Marsahall riešil totožnú vec ako ja v jednom mojom príspevku. Naozaj to bolo nezávisle od HIMYM, ja som to písal cez víkend, a táto časť bola odvysielaná až v utorok ráno nášho času. Aká náhodička : )

Big Bang. Podľa môjho názoru si stále drží latku vysoko spolu s Rules of Engagement, ale ten odštartuje neskôr. A vyzerá to tak, že tomu bude rovnako už aj v jeho 4 sérii. Na prvej časti som sa nasmial, vychutnal si Sheldona aj Raja,  druhá „kreslová“ mala tiež svoje čaro a typické sheldonovské múdrosti a ďaľšie peripetie.

A Castle? Ten to uhral na dramatickejšiu notu ako sme uňho zvyknutí, čo súviselo s finále predchádzajúcej série. Mohlo by sa to ešte pekne zamotať túto sezónu, čo by mohlo popri klasických rafinovaných zápletkách kriminálnych činov a megalomanskej dávke humoru, priniesť ďalší rozmer.

Pozitívom je, že ani jeden z dnešnej štvorice vyslovene nesklamal, čo je fajn, ale mohlo by to znamenať aj, že showrunneri na nás vytasili to najlepšie čo mali, aby nás navnadili a my sme museli otrocky pozerať. Veď čas ukáže.