Kráľ z Queens sa stará o zvieratká

Kevin James sa preslávil seriálom King of Queens, humorný potenciál potvrdil aj vo filmoch Keď si Chuck bral Larryho a Dospeláci po boku Adama Sandlera, ale až teraz sa pokúša utiahnuť celovečerák na vlastné tričko.

James hrá Griffina Keyesa, ošetrovateľa v zoologickej záhrade, pre ktorého je jeho práca všetkým. Navyše ma prekrásnu priateľku Stephanie, ktorú sa rozhodne požiadať o ruku. Drží sa pri tom hesla, keď niečo robíš, tak poriadne – takže na romantickej prechádzke po pláži na koni pri západe slnka, pomocou odkazu vo fľaši, vyplaveného akože náhodou v piesku. K tomu mu hrá mexická kapela a dychberúci ohňostroj v tvare srdiečok osvetľuje jasnú oblohu. Ani Ted Mosby sa nechytá...Stephanie ho odmieta, pretože ošetrovateľ nie typ muž o akom sníva.
Film Zookeper je odľahčená zábava pre celú rodinku

Otváracia scéna vás pekne nabudí, ale je to iba na škodu. Po tomto si poviete, že ak budú tvorcovia pokračovať v danej note a nepoľavia, tak by sa to mohlo zaujímavo vyvinúť, lenže sa škaredo popálite. Všetok potenciál pomaly odteká do kanála lacných gagov a občas vtipných replík. Nerád to vybaľujem hneď v treťom odseku, no je dobré vedieť do čoho idete.

Kevina drží nad vodou práca zo zvieratami, ale brat ho nabáda, aby šiel pracovať s ním ako predajca luxusných automobilov, čo razntne odmieta. Po troch rokoch od plážového fiaska sa znova stretáva so Steph, ktorú stále miluje a je ochotný zavesiť job ošetrovateľa na klinec. Do diania vstupujú zvieratá, pre ktoré je nenahraditeľný. Rozhodnú sa porušiť základné pravidlo o rozprávaní sa s ľuďmi, aby mu pomohli.
Kevin James je Zookeper

Keď Dr. Doolitle začal rozumieť reči zvierat, skončil na psychiatrii a trvalo mu kým sa s tým stotožnil, no Kevin je šokovaný celých desať sekúnd a hotovo, berie to ako bežnú vec. Koľko dobrých podnetov mohlo byť nabalených na tento moment. Druhá vec: kde tučko bez peňazí, ktorý nevychádza zo Zoo nájde takú ženskú? Vážne, aj ja chcem.

Nemal som dobrý pocit ani z vyváženia - vtipných momentov je ako šafranu (výlet s gorilou do bistra), zatiaľ čo vaty je požehnane. Každý zver radí ako zbaliť samičku podľa svojho, takže vznikali absurdné situácie, napríklad značkovanie teritória na kvety uprostred reštaurácie. To by sa dalo prehltnúť, ale siahodlhé zbytočné kecy zvierat mohli byť v pohode vystrihnuté.
Kevin James na obede s gorilou. Zookeper

A práve hlasy zvieracích účinkujúcich mali byť ťahákom filmu - Nick Nolte, Adam Sandler, Sylvester Stallone, Cher, Jon Favreau. Čiastočne prispeli zábavnými akcentmi, ktoré dokázali pokriviť ústa u podaktorých divákov, čo mohlo symbolizovať pobavenie (ale aj nevoľnosť). Podľa môjho názoru mali viac popracovať na obsahu slov. 

Hodnotenie: Zoošetrovateľ

Ide o romantickú komédiu a nepotrebujete IQ Stephena Hawkinga, aby ste sa dovtípili, ako to skončí. Obohacujúcim prvkom mali byť rozprávajúce zvieratá, čo sa podarilo tak z jednej tretiny. Je to film na leto, keď vás otravujú decká a Šmolkov nemajú radi, tak hovoriace zvieratká im budú po chuti, vy sa párkrát zasmejete a budete radi, že to mate za sebou. Poprípade vezmite frajerku, ak má rada romantické výplody všetkého druhu a venujte sa radšej jej ako plátnu.

Categories: , ,