Harold & Kumar majú Vianoce

Verte či nie, už je to osem rokov odkedy sa Harold a Kumar vybrali na trip za najfajnovejším miniburgrom ich života do White Catle a 5 rokov od ich úteku z Guantanáma. Teraz sú späť. Stále šialení, nechutní a zhúlení, akurát trošku vráskavejší a stereoskopickejší.


Film A Very Harold & Kumar 3D Christmas

Nie sme jediní, kto za posledné obdobie nechyroval o H&K. Ich cesty sa rozišli, takže kontinuálnu náväznosť, ako v prípade dvojky, nečakajte. Veľmi pozitívna správa hneď v úvode. Teda nie to, že sa nebavia, ale to, že aj tvorcom došla stupida ich predchádzajúceho výplodu. Nuž aj pri hašišových koláčikoch a písaní scenáru musíte poznať mieru.


3. časť Zahúlime a uvidíme

Haroldovi sa darí, penetruje mexickú manželku, má nového podliezavého  kamaráta, gýčový domček, no proste idylka ako z Disneyovky. Naopak Kumar obťažuje Santa Clausa v nákupnom centre kvôli novému matrošu, nedostal sa na medicínu vďaka „nadopovanému“ moču, nekamaráti sa ani s holiacim strojčekom, frajerka je preč, no stále má svoje bongo a dokonca ratolesť na ceste.

Zahúlime uvidíme 3


Po totálne odfláknutej dvojke mnoho priaznivcov ani nedúfalo v ďalšie pokračovanie. Lenže vo svete sa dejú aj čudnejšie veci, takže Ind a Kórejec dostali ešte jednu šancu. Pýtate sa, za čím môžu asi tak putovať tentokrát? Dobrá otázka. Určite očakávate odpoveď typu bezodný milkshake uja MCfastfooda alebo továreň z marihuany strýčka Charlosa. Ako každá vianočná story sa ani táto nezaobíde bez poriadného stromčeka, ktorý musia naši starí známi narýchlo zohnať.

Beznádejní milovníci prvej časti budú spočiatku málinko zaskočení, no to sa zmení s darčekom priamo od Santu. Potom nastupuje špecifická zábava pre masy založená na oplzlom humore, výsmechu zo všetkých rás, penisoch, doberania si 3D formátu, prevarených postupov i rôznorodých filmových žánrov, ale aj zo seba. A to sa počíta. Príkladom buď Kal Pen, keď vo výťahu hovorí, že si nevie predstaviť, čo by on robil v Bielom dome (poznámka: mal malú prestávku od herectva a pracoval práve v Bielom dome) alebo Neil Patrick Harris, ktorý len predstiera homosexualitu, ako spôsob balenia mladých pipiek.

Film, v ktorom sa neboja zastreliť Santu- Zahúlime uvidíme 3

Apropo, keď som už načal NHP, tak je jasné, že mnohí z nás netrpezlivo budú očakávať jeho epizódnu roličku. Zabudnite, že mu v dvojke pani vedúca spoločensko-relaxačného klubu pre pánov spravila z čriev cedník, on je úžasný a Jesus v ňom mal silnú konkurenciu, tak je tu a bodka. Všímavejší a svetaznalejší jedinci zaregistrujú aj člena Wu-Tang Clanu RZA (ja by som nemal páru o tom kto to je, nebyť najnovších častí Californication).

Zhrnutie do jednej vety - začiatok, mexická rodina, mega joint, plastelínový penis, sfetované decko, ukrajinský gansteri , waflobot, primrznutý penis, útržky morálneho precitnutia o hodnote priateľstva, the koniec. No čo by ste chceli viac. Pre istú skupinu divákov je to vymodlený dar z nebies, totálna pecka, relax,  zábava do popuku oproti tím, ktorí to nezvládajú, odsudzujú, nechápu. Stačí si vybrať stranu.


Hodnotenie: A Very Harold & Kumar 3D Christmas

Ak vás dvojka definitívne nedorovnala a dáte H&K ešte jednu šancu neoľutujete. Bol som až prekvapený, ako sa to celé odsypávalo. Keď spomínam na vajíčkovú salvu, kreslený stav, NHP vložku, tak sa zasmejem aj teraz, no pochopiteľne to nie je také zábavné, originálne ani šialené  ako jednotka a pravidelná stálica na dlhé zadymené večery to tiež nebude, od toho tu je White Castle alebo Kto húli, ten umí.