Nenatočíme si film len tak, nech je haluz?

Obľúbeným lákadlom pre tento film sa stalo pomenovanie variácia na „Vo štvorici po opici, veď tam hrá aj jeden z tých hercov“. Ak vás tento film láka iba z tohto jediného dôvodu, tak radšej si nechajte zájsť chuť.


Herci točia filmy pre peniaze a občas pre radosť. Udri a zdrhni je ten druhý prípad

Udri a zdrhni je na kolene vysmolený roadtrip so silným romantickým podtónom a troškou podvyživenou zábavou. Aj keď to na prvé prečítanie asi vyznieva negatívne, prekvapivo to nie je až najhoršie. Je to proste len niečo iné, ako ste zvyknutí z poslednej doby.

Totižto, všetky nedávne road trip movies čerpali hnaciu silu z humoru. Občas dobrého, no zväčša prvoplánového a neoriginálneho, kedy ste niektoré scénky s menšími obmenami našli hneď vo viacerých variáciách kade-tade.

Hit and run je skutočne iný. Malý a skromný, milý a trošku nudný. Natočila ho banda kamarátov, za pár drobných a dokonca pri natáčaní používali svoje tátoše. A tak s k nim aj pristupuje, žiadne megalomanske výbuchy a kopy pokrčených plechov. Scény často oplývajú až osobným prepojením (nie je sa čomu čudovať, keďže hlavný hrdina je režisér a zároveň priateľ hlavnej hrdinky aj skutočnom svete).

Žiaľ, príliš často sa budete snažiť udržiavať v strehu až nasilu, dúfajúc, že príde niečo, o čom budete môcť povedať, že za toto mi to stálo. Preto až spásonosne pôsobí postava nešikovného federálneho maršala. Uvidíte ho síce len pár minút, no hneď budete mať lepšiu náladu. Zaručene.

Hodnotenie filmu Udri a zdrhni (Hit and Run)

USA, 2012, 100 minút, akčný / komédia / romantický / road movie
Réžia: David Palmer, Dax Shepard
Hrajú: Bradley Cooper, Kristen Bell, Kristin Chenoweth, Beau Bridges, Michael Rosenbaum, Dax Shepard


Udri a zdrhni má svoje momenty. Zábavné aj emočné. Nie je ich príliš veľa, ale stoja za to. Škoda len, že ten zvyšok miestami až uspáva. Chcelo to trošku poladiť a pomaznať.